امکانات تلویزیون + آموزشتلویزیون

تلویزیون‌های سه بعدی یا 3D

تلویزیون‌های سه بعدی یا 3D

تلویزیونهای سه بعدی در ابتدا با استقبال خوبی از سوی کاربران روبرو شدند اما پس از سال‌ها هیاهو اکنون این تلویزیون‌ها به پایان راه خود رسیده اند و تنها تعداد انگشت شماری از این تلویزیون‌ها در جهان تولید می‌شود. ممکن است این سوال پیش بیاید که چرا آینده صنعت سینما سه بعدی رو به افول است؟ باید گفت زمانی که صنعت سینما سه بعدی پا به عرصه وجود گذاشت به دو نکته مهم توجه نکرد اول این که تولید محتوای کاملا سه بعدی و با کیفیت برای صنعت فیلم سازی بسیار سخت است و هزینه‌های زیادی هم دارد. نکته دومی که صنعت سینما سه بعدی از آن غفلت داشت این است که ایجاد تجربه ناب سه بعدی همانند آنچه که مخاطبان در سالن سینما تجربه می‌کنند در خانه کاری خیلی سخت می‌باشد. فیلم‌هایی که به تقلید از آواتار به صورت سه بعدی ساخته شدند مدت زمان محدودی داشتند و تنها در حدود 20 تا 30 دقیقه ادامه داشتند. حال تصور کنید که یک تلویزیون سه بعدی گران ‌قیمت با داشتن تنها چند فیلم که آنها هم گران قیمت و نایاب هستند نمی‌توانند در میان کاربران طرفداران آنچنانی داشته باشند. برای استفاده از این تلویزیون‌ها باید عینک مخصوصی تهیه می‌شد و حتی در فاصله و زاویه دید مشخصی نیز می‌نشستند کاربران بعد از تهیه یک دستگاه گرانقیمت پخش فیلم سه بعدی و تعدادی فیلم سه بعدی گران قیمت و نایاب بعد از اینکه 20 دقیقه فیلم سه بعدی را با عینک مخصوص مشاهده می‌کردند نه تنها حالت لذت بخشی به آنها دست نمی داد بلکه احساس می‌کردند که یک دستگاه شکنجه گران قیمت خریده اند گاهی اوقات تماشای فیلم دو بعدی در یک تلویزیون معمولی به مراتب آسان تر بهتر و ارزانتر از یک تلویزیون سه بعدی محسوب می‌شود.

پیشنهاد میکنیم برای مشاهده انواع قیمت تلویزیون در سایت دبی کوچولو روی لینک مشخص شده کلیک کنید.

تلویزیون‌های سه بعدی یا 3D

برای مشاهده قیمت روز و مشخصات کامل انواع تلویزیون های سه برند اصلی، پیشنهاد می کنیم به صفحات زیر مراجعه کنید: 

Active 3D و Passive 3D

در مورد تلویزیون‌های سه بعدی باید گفت که تلویزیون‌های سه بعدی در دو نوع فعال و غیر فعال یا Active 3D و Passive 3D تولید می‌شدند بیشتر مردم و کاربران ترجیح می‌دادند که تلویزیون‌های سه‌ بعدی غیرفعال را بخرند در این تلویزیون‌ها وضوح تصویر تا حدود نصف کاهش پیدا می‌کرد. اما باید گفت که برای مشاهده کردن محتوا‌ها در تلویزیون‌های سه بعدی باید عینک مخصوصی نیز تهیه می‌شد و قیمت این عینک‌ها نیز افزایش می‌یافت. قیمت عینک تلویزیون سه بعدی غیر فعال به مراتب کمتر از نوع فعال است و این عینک‌ها تداخل کمتری نیز دارند و در صورت مشاهده محتوا کاربران کمتر دچار سرگیجه می‌شوند. عینک‌های سه بعدی به این ترتیب عمل می‌کنند که از هر تصویر دو برداشت متفاوت داشته باشند و به صورت اتوماتیک مغز ما را به بعد سوم راهنمایی می‌کند.

اتفاقی که در تلویزیون‌های سه‌ بعدی می‌افتاد تداخل یا Crosstalk است. تصاویر در تداخل سه بعدی یا شبه مانند شبیه به دو عکس برعکس به نظر می‌رسید برای اینکه تداخل در تلویزیون ایجاد می‌شد دلایل مختلفی وجود دارد اما یکی از دلایل به وجود آمدن تداخل این است که بعضی از تلویزیون‌ها نمی توانستند ترکیب خوبی از تصویر حاصل از هر شیشه عینک ایجاد کنند به عنوان مثال یک تلویزیون سه بعدی اکتیو اگر شیشه‌های عینک آن هماهنگ نداشت چشم انسان بخشی از تصویر را نمی دید یا گاهی اوقات در برخی از تلویزیون‌ها بین نمایش دو تصویر فاصله زمانی زیادی ایجاد می‌شد و به همین دلیل اثر غیر واضحی از تصویر قبلی هنوز وجود داشت.

Active 3D و Passive 3D
رزولیشن Resolution

دو فناوری اکتیو و Passive 3D از نظر کاربرد و استفاده از رزولوشن متفاوت هستند. در تلویزیون‌های Active 3D دو تصویر کامل و متفاوت برای مشاهده توسط چشم راست و چپ انسان نمایش داده می‌شد و همین دلیل رزولیشن تغییری نمی کرد اما در تلویزیون‌های Passive 3D وضوح عمودی بین دو فیلم تقسیم می‌شد و به همین دلیل رزولیشن نیز به نصف کاهش پیدا می‌کرد. به همین دلیل یک تفاوت بسیار بزرگ به وجود می‌آمد. رزولوشن‌ها در واقع نصف نمی شدند بلکه برخی از قسمت‌های تصویر بین دو چشم انسان به اشتراک گذاشته می‌شد و مغز ما این اطلاعات را با یکدیگر ترکیب می‌کرد و در اختیار چشم دیگر قرار می‌داد و به همین دلیل تصویر نهایی شکل می‌گرفت. البته این کار برای مغز ناخوشایند بود اگر فاصله نشستن از تلویزیون سه بعدی استاندارد نباشد عملاً مشاهده تصاویر نیز غیرممکن می‌شود.

رزولیشن Resolution
روشنایی Brightness

یکی دیگر از نکاتی که در استفاده از تلویزیون‌های سه بعدی باید به آن اشاره نمود این است که زمانی که کاربران عینک سه بعدی را بر روی چشمان خودشان قرار می‌دهند متوجه می‌شدند که روشنایی صفحه نمایش چه در روش فعال یا غیرفعال تا حدود 50 درصد کاهش می‌یافت و فقط نیمی از نور به چشم انسان می‌رسید.

روشنایی Brightness
حرکت Motion

تفاوتی که میان فناوری فعال Active 3D و غیرفعال Passive 3D وجود داشت در هنگام حرکت خود را نشان می‌داد. در فناوری اکتیو فیلم‌های چپ و راست به ترتیب نشان داده می‌شدند در حالی که در فناوری غیرفعال آنها به صورت همزمان نشان داده می‌شدند و همین دلیل این موضوع زمانی اهمیت خود را نشان می‌دهد که تصویر متحرک بر روی صفحه نمایش نشان داده می‌شود. در فناوری اکتیو زمانی که یک شیء متحرک از چپ به راست حرکت می‌کرد چشم انسان نیز آن حرکت را دنبال می‌کند اما فریم‌های یکی پس از دیگری نشان داده می‌شدند و مغز انسان انتظار داشت که اختلاف بسیار کمی بین موقعیت‌هایی ایجاد شود. همچنین تصاویر که فریم‌های آن یک بار در چپ و یک بار دیگر در راست مشاهده می‌شد برای مغز خسته کننده بود و به همین دلیل به طور کلی تمامی تلویزیون‌های سه بعدی کیفیت خودشان را از دست دادند و برای کاربران چیزی خسته کننده محسوب می‌شدند.

حرکت Motion

در صورت تمایل به مشاهده قیمت روز انواع مدل ها و انتخاب سایز تلویزیون مناسب، می توانید بر حسب نیاز خود به هر یک از صفحات زیر مراجعه کنید: 

نتیجه‌ گیری

اکنون به جرأت می‌توان گفت که تلویزیون‌های سه بعدی به تاریخ پیوسته اند و در میان کاربران هیچ علاقه‌ای به این تلویزیون‌ها وجود ندارد. شاید در ابتدا کاربران از این تلویزیون‌ها استقبال گسترده‌ای داشتند اما به خاطر ویژگی‌ها و شرایطی که این تلویزیون‌ها داشتند اکنون کسی تمایل به خرید تلویزیون سه بعدی ندارد به طور کلی تلویزیون‌های سه بعدی در دو نوع فعال و غیرفعال عمل می‌کردند. هر کدام از این فناوری‌ها با یکدیگر متفاوت بودند و عملکرد مختلفی داشتند. یک تلویزیون غیر فعال از نظر فنی نیمی از رزولوشن عمودی را نشان میدهد که با محتوای اصلی تفاوت‌های زیادی دارد و این و این قابلیت برای برخی قابل تحمل است. تلویزیون‌های سه بعدی غیرفعال تجربه سه بعدی بهتری را در مقایسه با تلویزیون‌های سه‌ بعدی فعال داشتند. در تلویزیون‌های سه‌ بعدی فعال شما مشاهده می‌کردید که یک سوسو زدن ذاتی در تلویزیون‌ها وجود دارد. در تلویزیون‌های سه بعدی غیرفعال حرکت بهتر و دقیق تر مشاهده می‌شود. هرچند عینک مخصوص تلویزیون‌های فعال گران‌تر است و نیازمند هزینه‌های بیشتری می‌باشد.

تلویزیون های سه بعدی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا