با ابزارهایی که تعمیرکاران موبایل نیاز دارند آشنا شوید
موبایلها همیشه نیاز به تعمیر دارند و همین مسئله حرفه تعمیر موبایل را به یکی از پرتقاضاترین تخصصهای بازار ایران تبدیل کرده است. اما برای اینکه یک تعمیرکار حرفهای شویم باید اول از همه انواع ابزار تعمیر موبایل را بشناسیم.

اگر در فکر رفتن به دوره تعمیرات موبایل و ورود به بازار کار به عنوان یک تعمیرکار گوشی همراه هستید؛ قبل از هرچیزی باید با ابزارهایی که تعمیرکاران موبایل نیاز دارند آشنا شوید. میتوان گفت آشنایی با ابزارهای تعمیر موبایل و دانستن کارکرد هر کدام از آنها، نیمی از راه تبدیل شدن به یک تعمیرکار حرفهای و خبره است. استفاده از ابزار نامناسب می تواند هم به تلفن همراه مورد تعمیر و هم به اعتبار شما به عنوان یک تعمیرکار خدشه وارد کند. پس بهتر است قبل از ورود به بازار کار با ابزارهای این حرفه آشنا شوید.
اما حتی اگر قصد ورود به این شغل را نداشته باشید هم آشنایی با ابزارآلات این حرفه به شما کمک میکند تا بدانید که تعمیرکار دقیقا چه عملیاتی را روی گوشی همراه انجام میدهد. پس چه بخواهید به عنوان یک تعمیرکار گوشی همراه مشغول به کار شوید و چه دوست داشته باشید بدانید دقیقا با چه فرایندی موبایلتان تعمیر میشود؛ خواندن این مطلب میتواند اطلاعات کافی را در اختیارتان قرار دهد. پس با ما همراه باشید تا با رایجترین ابزارهایی که تعمیرکاران موبایل نیاز دارند آشنا شوید.
هویه
اولین ابزاری که برای تبدیل شدن به یک تعمیرکار حرفهای نیاز دارید هیتر و هویه برای تعمیر موبایل است. این دستگاه برای لحیم نمودن قطعات کوچک موبایل مانند انواع خازن و مقاومتها کاربرد دارد و تقریبا عصای دست هر تعمیرکاریست. اگر قصد تهیه این ابزار را دارید بنابر بودجه و راحتی خودتان میتوانید از یک هویه سنتی یا دیجیتال کمک بگیرید. فقط در صورتی که به دنبال هویه دیجیتال میگردید دقت کنید که دستگاه انتخابیتان ویژگیهای زیر را دارا باشد:
- خوشدست بودن
- آنتی استاتیک بودن
- درجه حرارت قابل تنظیم
- ویژگی کالیبراسیون
- سیستم قطع کن اتوماتیک
- سیستم پرتاب باد
- ال سی دی دیجیتال
- قابلیت ثابت نگه داشتن دما
- سری و نازل قابل تعویض
سیم لحیم
برای آنکه بتوانید از دستگاه هویه استفاده کنید نیاز به سیم لحیم دارید. این سیم قبلا با ترکیباتی از سرب ساخته میشد، اما امروزه با توجه به خطرات سرب برای سلامتی، از انواع بدون سرب این سیمها استفاده میشود. سیمهای لحیم در قطرها و ضخامتهای متنوعی در بازار موجود هستند که بهترین آنها برای استفاده در تعمیرات موبایل سیم لحیم با قطر 0.5 میلیمتر است.

پایه نگهدارنده
برای آنکه بتوانید به راحتی بر روی گوشی همراه کار کرده و هویهکاری نمایید؛ نیاز دارید که آن را بر روی یک پایه نگهدارنده سوار کنید. یک پایه نگهدارنده مرغوب، پایهای است که گوشی را در هنگام کار کاملا ثابت نگه دارد و با حرکت دستگاه هویه یا دست تکان نخورد. اهمیت انتخاب یک پایه مرغوب به حدی است که استفاده از یک نگهدارنده ارزان و بیکیفیت میتواند روند تعمیر را با مشکلاتی جدی مواجه نماید.
ست کامل پیچ گوشتی مخصوص
اولین کاری که باید در تعمیر موبایل انجام دهید بازکردن قسمتهای مختلف آن است. از این رو یک کیت و ست کامل پیچ گوشتی از ضروریترین ابزارهایی است که هر تعمیرکاری نیاز دارد. با توجه به اینکه پیچهای زیادی با قطرهای مختلف در گوشی تلفن همراه به کار رفتهاند؛ یک کیت کامل به شما کمک میکند تا هر پیچی را به راحتی آب خوردن باز نمایید.
نایلون اسپاجر
نایلون اسپاجر قلمی از جنس فایبرگلاس است که در قطرهای مختلفی در بازار پیدا میشود. از این قلم میتوانید برای جدا نمودن بخش های مختلف گوشی تلفن همراه در هنگام تعمیر استفاده کنید. همچنین یک نایلون اسپاجر برای بریدن قلاب هویه نیز میتواند به کمک شما بیاید.
پنسهای منحنی با نوک باریک
برای برداشتن یا جداسازی قطعات ریز داخلی گوشی تلفن همراه ناگزیر از استفاده از یک پنس با نوک ظریف هستید. شاید در نگاه اول جداسازی اجزای پیچیده و درهم موبایل کار آسانی به نظر نرسد. اما یک پنس به کمک نوک ظریف و منحنی خود این کار را برای شما راحت خواهد نمود.
اسپاتول لاکی مثلثی
اسپاتول، قاب باز کن یا پیک ابزاری مثلثی شکل است که به شما کمک میکند تا قاب یا ال سی دی گوشی را به راحتی باز کنید. این ابزار معمولا از جنس پلاستیک و لاک ساخته شده و یکی از عصاهای دست تعمیرکار به شمار میآید.
مولتی متر
مولتیمترها که در دو نوع عمده آنالوگ یا دستی و دیجیتال در بازار یافت میشوند، از آن دسته ابزارهایی هستند که در تعمیرات گوشی موبایل استفادههای زیادی دارند. این دستگاهها به تعمیرکار کمک میکنند تا خطای بردهای الکترونیک به کار رفته در موبایل را تشخیص دهد. بهتر است برای تعمیرات تلفن همراه از یک مولتیمتر دیجیتال استفاده کنید.
بازکننده صفحه نمایش
بازکننده ال سی دی (مکش) نوعی ابزار انبر مانند است که به تعمیرکار برای جدا کردن ال سی دی از قاب کمک میکند. این ابزار به ویژه در مورد گوشیهایی که از قسمت ال سی دی باز میشوند بسیار کاربردی است. انبرمکش بدون وارد کردن هیچ گونه آسیب و خط و خش به راحتی صفحه نمایش را از فریم گوشی جدا میکند تا تعمیرات موبایل را شروع کنید.
ذرهبین
هرچقدر هم که چشمهای یک تعمیرکار تیزبین باشد، باز هم برای دیدن بسیاری از قسمتهای داخلی گوشی نیاز به ذره بین دارد. ذره بین به تعمیرکار موبایل کمک میکند تا بخشهای حساسی که نیاز به وارسی و تعمیر دارند را بزرگتر و با وضوح بیشتر ببیند. این کار دقت تعمیرکار را افزایش داده و ریسک اشتباه را به شدت کاهش میدهد.
لامپ رومیزی
حتی اگر در یک اتاق کاملا روشن و پرنور نیز مشغول به تعمیر موبایل باشید، باز یک چراغ رومیزی است که به شما برای دیدن جزئیات و ریزهکاریها کمک میکند. استفاده از لامپ رومیزی زمانی که نیاز دارید نور فقط به یک نقطه مشخص از میزتان بتابد، میتواند انتخاب مناسبی باشد. چراغ رومیزی نیز مانند ذره بین با بالابردن دقت تعمیرکار، ضریب خطا در تعمیر را به طرز قابل توجهی کم میکند.
برس تمیز کننده برد موبایل
با توجه به اینکه گوشیهای تلفن همراه به ندرت باز میشوند، ممکن است پس از باز شدن و قبل از شروع کار نیاز به تمیزکاری داشته باشند. اما لازم به ذکر است که برای انجام این تمیزکاری نمیتوان از یک فرچه یا برس معمولی استفاده کرد؛ زیرا ممکن است به مدارها و برد آسیب وارد شود. بنابراین بهتر است برای اینکار از یک برس تمیزکاری ضد الکتریسیته ساکن و آنتی استاتیک استفاده کنید تا سلامت برد موبایل که قلب تپنده دستگاه است تضمین گردد.
تیغ تعمیرات تلفن همراه
یک ست تیغ تعمیرات موبایل به تعمیرکار کمک میکند تا صفحه نمایش را از فریم جدا کند و یا چسبهای قدیمی و کثیف زیر آی سی را پاک نماید. در واقع میتوان گفت تیغهای تعمیر ابزارکهایی چند منظوره هستند که برای کمک به تعمیرکار پا به میدان گذاشتهاند!
ابزار تعمیر موبایل لیست بلندبالایی دارد که پرداختن به همه آنها در یک مقاله نمیگنجد. این لوازم از ابزارآلات کوچک و ساده شروع شده و به دستگاههای بزرگ و حرفهای ختم میشوند که میتوانند کار تعمیر گوشی را بسیار آسانتر و دقیقتر کنند. با اینکه خیلی از این لوازم ساده هستند و میتوان بدون دانش قبلی از آنها استفاده کرد، اما بهتر است همیشه این نکته را مد نظر داشته باشید که باز کردن گوشی توسط افراد غیرحرفهای میتواند آسیبهای دائمی به ظاهر و سلامت دستگاه بزند. بنابراین بهتر است همیشه قبل از دست به آچار شدن نظر یک متخصص را در مورد مشکل موبایلتان پرس و جو کنید.