امکانات تلویزیون + آموزشتلویزیون

فناوری Hifi‌ های فای چیست؟

فناوری Hifi‌ های فای چیست؟

شاید شما هم جزو افرادی باشید که تاکنون فناوری‌هایی را شنیده اید اما کارایی و قابلیت‌های این فناوری را نمی‌دانید. در این مقاله قصد داریم در مورد ماهیت تکنولوژی‌هایی و کارکرد آن برای شما توضیح دهیم اگر می‌خواهید اطلاعات بیشتری در مورد فناوری‌ Hifi به دست بیاورید با ما همراه باشید.
اگر بخواهیم فناوری Hifi‌های فای را به صورت ساده برای شما معرفی کنیم باید بگوییم که منظور از Hifi دستگاه‌های صوتی هستند که صدای یک موسیقی را با دقت بسیار بالایی پخش می‌کند. وقتی یک موسیقی توسط فناوری‌ Hifi پخش می‌شود در مقایسه با حالت آنالوگ و برخی از حالت‌های دیجیتال کیفیت بالایی داشته و از دقت بیشتری نیز برخوردار است. عبارت Hifi‌های فای مخفف عبارت High fidelity می‌باشد. شعار Hifi‌های فای وفاداری و صداقت سیستم‌های صوتی به پخش واضح ترین صدا در هنگام انتقال پارس‌های صوتی است و وسایل و ابزاری که از فناوری Hifi پشتیبانی می‌کنند می‌توانند صدا و موسیقی‌ها را با کیفیت بالا و بسیار دقیق برای شما ارائه دهند. شما زمانی که یک موسیقی را از دو سیستم جداگانه می‌شنوید اگر دقت کنید متوجه می‌شوید که دستگاهی که مجهز به فنآوری Hifi مجهز است صداها را به صورت دقیق تر و با کیفیت تر پخش می‌کند. وسایلی که از Hifi‌های فای پشتیبانی می‌کنند میزان نویز و به‌هم‌ریختگی امواج صوتی را به شدت کاهش می‌دهند و می‌توانند صداها را با کیفیت بالا و با پاسخ فرکانسی سریعی پخش کنند. اگر جزو افرادی هستید که به موسیقی‌های مختلف علاقه دارید و می‌خواهید که بیشترین لذت را از شنیدن موسیقی داشته باشید توصیه می‌کنیم که از وسایلی استفاده نمایید که از فناوری ‌Hifi‌های فای پشتیبانی می‌کند وجود این فناوری در تلویزیون باعث شده است موسیقی‌ها و آهنگ‌های مورد علاقه خودتان را با کیفیت بالا و به صورت دقیق بشنوید.

فناوری Hifi‌ های فای چیست؟


فناوری Hifi چگونه کار می‌کند؟

باید گفت ‌Hifi‌های فای از مجموعه‌ای از کامپوننت‌ها تشکیل شده است این کامپوننت‌ها شامل سورس یا همان پخش کننده هستند مانند یک CD Player یا یک دیسک خوان. قسمت دیگری از فناوری ‌Hifi‌های فای بخش تقویت سیگنال آن می‌باشد این بخش از دو قسمت Pre Amplifier و Power Amplifier تشکیل شده است. ‌Hifi شامل بلندگو و سیستم‌های اتصال دهنده نیز می‌باشد. سورس‌های تکنولوژی‌ ‌Hifi به طور کلی به دو بخش تقسیم می‌شود دسته اول سورس‌ها دیجیتال هستند که شامل CD، DVD، Flash می‌باشند و دسته دوم سورس‌ها نیز آنالوگ می‌باشند. سورس‌های آنالوگ شامل نوارهای مغناطیسی گرامافون و Turntable هستند. عملکرد سورس‌ها این است که اطلاعات را از روی دیسک‌های صوتی و نوارهای مغناطیسی بخواند و آنها را به سیگنال‌های آنالوگ تبدیل کند. البته باید گفت که برای این انجام این کار تکنولوژی‌های مختلفی نیز وجود دارد و وجود این فناوری‌ها باعث شده است که تبدیل بیت به بهترین شکل ممکن اتفاق بیفتد تا صدا‌ها تغییر نکرده و هر فرکانس صدای مشخصی داشته باشد. صدایی که از سورس‌های دیجیتال که به عنوان مهندسان صدا شناخته شده‌اند یا ترانزیستوری پخش می‌شود کاملاً خشک و سرد و بی روح می‌باشد اما بحث‌های آنالوگ دارای صداهای گرم و روح بخشی هستند و می‌توانند صداها و موسیقی‌ها را در طولانی‌مدت پخش کرده و گوش کاربران هیچگونه آزار و اذیتی نمی‌بیند.

فناوری Hifi چگونه کار می‌کند؟
هدف استفاده از فناوری Hifi‌های فای چیست؟

بسیاری از صدابرداران و آهنگسازان اعتقاد دارند که برای رسیدن به بهترین حالت ممکن در تنظیم صدا باید حالت‌های مختلفی را مورد توجه قرار داد هرکدام از کاربران سلیقه شنیداری متفاوتی دارند و به همین دلیل صدابردار باید تلاش کند که صداها را به صورت استاندارد تنظیم نماید تا صدایی مناسب ایجاد نموده و کاربران از شنیدن آن لذت ببرند. صدابردار باید سعی کند که بهترین خروجی را داشته باشد به همین دلیل بسیاری از صدابرداران و آهنگسازان معتقد هستند که باید سیستم‌های استفاده شود که گرانقیمت هستند و می‌توانند صدا را با کیفیت بالاتری در اختیار کاربران قرار دهد.
در مقابل یک Audiophile واقعی به جای تاکید بر قدرت صدا بر جزئیات صدا و چگونگی خروج سیگنالهای صوتی اهمیت می‌دهد. اگر شما هم جزو کسانی هستید که به صورت حرفه‌ای به گوش دادن موسیقی‌های مختلف علاقه دارید و به دنبال سر و صدا کردن یا شنیدن موسیقی در ولوم‌های بالا نیستید و دوست دارید موسیقی‌ها را در ولوم‌های متوسط و پایین بشنوید شما هم جز کسانی هستید که بیشتر به جزئیات صدا و نحوه خروج سیگنالهای صوتی اهمیت می‌دهید برای اینکه بتوانید موضوع صداهای خروجی را بهتر درک کنید باید تفاوت‌های ضبط در استودیو و ضبط در سایر مکان‌ها بخصوص فضاهای باز را بدانید.
صدابرداری در محیط‌های باز یا سالن‌های کنسرت بسیار سخت‌تر از ضبط صدا در استریو ویدیوهای صدا می‌باشد. یکی از این عوامل موثر آکوستیک بودن فضای استادیو است و همچنین هیچگونه نویز دستگاههای موسیقی و صداهای اضافی نیز شنیده نمی شود اما وجود نویز و صداهای اضافه بزرگترین چالشی است که صدابرداران در سالن‌های ارکستر با آن روبرو هستند. شما وقتی صدایی را که در سالن ارکستر ضبط شده است می‌شنوید به راحتی می‌توانید به سالن را احساس نمایید.
نویز‌های صوتی که ممکن است بشنوید بر روی کیفیت اصلی صدا تاثیر می‌گذارد صدابرداران تلاش می‌کنند که همه صداها را چه در سالن و چه در آلات موسیقی با فرکانسی مناسب برای شما ارائه دهند و به گونه‌ای صدا برای کاربران پخش شود که هم پوشانی و محو شدگی صدا ایجاد نشود. در اینجاست که فناوری Hi-Fi نقش خودش را نشان می‌دهد. این فناوری می‌تواند صداها را به گونه‌ای تنظیم کند که این صداها با به صورت جداگانه بوده و با کیفیت بالا قابل شنیدن است اگر صدایی در استدیو ضبط می‌شود صداها و نحوه خروج صدا توسط اپراتوری که میز صدا را کنترل می‌کند قابل تغییر میباشد زیرا محیط استودیو کاملاً آکوستیک می‌باشد و صدا‌های خارجی اثری بر روی خروجی صدا ندارند و همین دلیل شنونده می‌تواند صداها را با کیفیت بالا بشنود و دریافت کند.

هدف استفاده از فناوری Hifi‌های فای چیست؟
سیستم‌های Hifi‌ های فای و مانیتورینگ چه تفاوتی دارند؟

در سیستم‌های Hifi‌ های فای اگر در حجم پخش صدا در برخی از فرکانس‌ها اغراق شود مشکلی ایجاد نمی‌شود به عنوان مثال اگر یک هدفون بیس را بر روی بیش از اندازه واقعی تنظیم کند و صدا با قدرتی فراتر پخش شود مشکلی ایجاد نمی شود. سیستم‌های Hifi‌ های فای به گونه ای طراحی شده اند که برای رسیدن به صدای دلنشین تمامی صداها در فرکانس‌های مختلف از نظر حجم تغییر می‌کند. در مقابل در سیستم‌های مانیتورینگ انجام این کار از نظر حرفه‌ای اشتباه است و باید صدا دقیقاً با همان صدای اصلی پخش شده یکسان بوده و هیچ گونه تغییری در حجم یا فرکانس‌های آن ایجاد نشود.

 پیشنهاد میکنیم برای مشاهده انواع قیمت تی وی در سایت دبی کوچولو روی لینک مشخص شده کلیک کنید.

سیستم‌های Hifi‌ های فای و مانیتورینگ چه تفاوتی دارند؟
نتیجه گیری

منظور از فناوری Hi-Fi این است که دستگاه‌های صوتی صدای یک موسیقی را با دقت بسیار بالایی پخش کنند. عبارت Hifi‌ های فای مخفف عبارت High fidelity می‌باشد این عبارت بیانگر وفاداری و صداقت سیستم‌های صوتی بخش واضح ترین صدا است و سیستم‌هایی که از فناوری Hifi‌ پشتیبانی می‌کنند می‌توانند صدا را با کمترین نویز و به هم ریختگی در اختیار کاربران قرار دهند. Hifi‌ های فای مجموعه ای از کامپوننت‌ها هستند و این کامپوننت‌ها شامل سورس‌ها یا همان پخش کننده‌ها، بخش تقویت سیگنال بلندگو و سیستم‌های اتصال دهنده است. در این مقاله در مورد ماهیت Hifi‌ های فای چگونگی عملکرد آن و تفاوت آن با مانیتورینگ با شما گفتگو کردیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا