امکانات تلویزیون + آموزشتلویزیون

فناوری کوانتوم دات (Quantom Dots) در تلویزیون چیست؟

فناوری کوانتوم دات در تلویزیون

فناوری کوانتوم دات (Quantom Dots) مدتی است که در تلویزیون های هوشمند به کار می رود و قابلیت هایی را به تلویزیون اضافه کرده است. برای آشنایی با کارکرد و قابلیت های این فناوری و اینکه چه تاثیری بر کیفیت دارد، با ما همراه باشید.

فناوری کوانتوم دات (Quantom Dots) چیست؟

فناوری Quantom Dots (کوانتوم دات) در تلویزیون که به صورت مخفف QD نیز شناخته می شود، نانوکریستال‌های ساطع‌کننده نور می باشند. این تکنولوژی نورهای یک طول موج مشخص را جذب می کند و آن را به طول موج دیگری تبدیل می کند. کوانتوم دات (Quantum dot) در حقیقت ذرات ریزی هستند که قطر آن ها به دو تا ده نانومتر می رسد که تقریبا چیزی معادل 50 اتم می شود. این ذرات وقتی با جریان مستقیم برق ارتباط برقرار می کنند به سطح بالاتری از انرژی می رسند و در اینصورت پرتو درخشانی از خود منتشر می کنند. رنگ پرتویی که در هر نقطه منتشر می شود به اندازه‌ی آن پرتو بستگی دارد به عنوان مثال هر نقطه‌ی کوانتومی قرمز ،آبی و سبز رنگ به ترتیب 10، 2 و 5 نانومتر قطر دارند.

فناوری کوانتوم دات (Quantom Dots) چیست؟

به کوانتوم دات و نمایشگرهایی که بر اساس این فناوری هستند، نانوکریستال‌های نیمه‌ هادی گفته می شود. این نانو کریستال ها همانند OLED کار می کنند اما با این تفاوت که با کیفیت تر و به صرفه تر هستند.

کوانتوم دات Quantom Dots چگونه کار می‌کند؟

این فناوری در سال 1982 در آزمایشگاه‌های بل اختراع شد. گاهی اوقات تکنولوژی کوانتوم دات از طریق تیوب‌ هایی که در لبه‌های صفحه‌نمایش  قرار گرفته اند، استفاده می شود بدین ترتیب که  نور از از همان تیوب ها می درخشد. در بسیاری از تلویزیون‌ها، این تکنولوژی به صورت لایه مجزای فیلم بر نور پس‌زمینه قرار می گیرد

 

کوانتوم دات Quantom Dots در تلویزیون چگونه کار می‌کند؟

کوانتوم دات یا همان صفحات کوچک نانوکریستالی بر روی لایه نور پس ‌زمینه یک تلویزیون ال‌ ای‌ دی اضافه می شوند در اینصورت زمانیکه از لایه کوانتوم دات، نور ال ای دی آبی رنگ نمایش داده می شود، کوانتوم دات نور را می شکند  و نور سفید‌رنگی که پرتوهای مختلف رنگی دارد تولید می کند. این نور تولید شده باعث ایجاد کیفیت تصویر می شود. کوانتوم دات حتی باعث می شود که رنگ های سیاه تیره تر به چشم آیند و رنگ های دیگر نیز واقعی تر شوند.

فواید کوانتوم دات یا  QD

  • صفحات نمایش با مصرف انرژی کمتر
  • پخش تصاویر با وضوح بالاتر
  • انعطاف تصاویر
  • کوانتوم دات باعث می شود که رنگ های سیاه تیره تر به چشم آیند
  • رنگ های زنده، واقعی تر شوند

 

کوانتوم دات  در چه مواردی استفاده  می‌شود؟

برخی از کاربردهای کوانتوم دات عبارت است از:

  • ساخت صفحات خورشیدی
  • شناسایی سلول های سرطانی
  • کاربرد در ساخت ترانزیستور
  • استفاده از آن ها در ساخت LED ها و دیودهای لیزری
  • کاربرد در تلویزیون ها

فناوری کوانتوم دات در تلویزیون

فناوری کوانتوم دات در تلویزیون چیست؟

فناوری کوانتوم باعث شده است که تلویزیون ها انعطاف بیشتری داشته باشند. همانطور که پیشتر گفتیم کوانتوم دات با برخورد با جریان مستقیم برق برانگیخته شده و انرژی تولید می کند. در تلویزیون صفحه نمایش از ورقه ای از پلاستیک رسانا تشکیل شده است. نقطه های کوانتومی در این صفحه نمایش بین ترانزیستور و یک صفحه محافظ به صورت فشرده قرار داده می شوند. بار دیگر نقطه های کوانتومی روی صفحه مات چاپ می گردند و این بار به ترتیب قرمز، سبز و آبی ردیفی از پیکسل ها رو تشکیل می دهند. درخشندگی و رنگی که با استفاده از هر پیکسل روی صفحه، نمایش داده می شود به این موضوع بستگی دارد که کدام نقطه و چقدر برانگیخته شده است. تلویزیون‌های ال‌ای‌دی با تکنولوژی کوانتوم دات از نظر کیفیت، بیش از پیش به پلاسما و تلویزیون‌های OLED نزدیک شدند. صفحه‌نمایش‌ های کوانتوم دات در واقع تکنولوژی‌ای است که از مدت ها قبل وجود دارد اما به تازگی در تلویزیون‌های جدید و هوشمند به کار گرفته می شود.

در ساخت تلویزیون‌های کوانتومی شرکت های مختلف، در مورد بکارگیری فناوری کوانتوم، اختلاف‌های کمی وجود دارد عامل اصلی این اختلاف، استفاده از تلویزیون‌های لبه روشن با لبه تاریک با فناوری نقطه کوانتومی ‌و استفاده از نقطه کوانتومی ‌مبتنی بر کادمیوم یا مبتنی بر ایندیم است.

فناوری کوانتوم دات در تلویزیون ال جی، سونی، سامسونگ و…

شرکت‌ ال‌جی نمونه ای از تلویزیون کوانتوم دات را در نمایشگاه CES 2015 به نمایش گذاشت. شرکت‌ سونی، سامسونگ و تی‌سی‌ال تلویزیون‌هایی تولید می کنند که از این قابلیت برخوردار است.

همچنین پیشنهاد میکنیم جهت مشاهده انواع قیمت تلویزیون سونی، قیمت تلویزیون ال جی و قیمت تلویزیون سامسونگ در سایت دبی کوچولو بر روی لینک های درج شده کلیک کرده و مدل ها را به همراه قیمت و مشخصات مشاهده نمایید.

فناوری کوانتوم دات و تاثیر آن در کیفیت محتوا

در تلویزیون‌های ال‌ای‌دی که در واقع همان تلویزیون‌های ال‌سی‌دی هستند، یک مشکل بزرگ وجود داشت که فناوری کوانتوم دات آن را برای همیشه برطرف کرد. سال‌ها پیش، تلویزیون‌های ال‌سی‌دی از نورپردازی تیوب فلورسنت استفاده می کردن و نور سفید ایجاد می شد. این نور از میان پیکسل‌های صفحه‌نمایش عبور می کرد تا رنگ مورد نیاز تولید بشود. اما نور پس زمینه ی تلویزیون های ال‌ای‌دی از طریق ال ای دی تامین می شود. این امر توان مصرفی کمتری، تولید حرارت کمتری و در نهایت فضای کمتری دارد. به همین دلیل تلویزیون‌های جدید باریک‌ تر و با مصرف کمتر تولید می شوند. LED  تنها نور آبی ایجاد می کند. سپس نور از میان فیلترهایی که بر روی صفحه‌نمایش موجود هستند، عبور می کند تا رنگ مورد نظر ایجاد شود. ال سی دی این فرآیند را با نور سفید آغاز می کرد اما ال ایدی با نور آبی آغاز می کند. همین موضوع در تلویزیون های ال ای دی باعث می شود از یک سو رنگ سیاه روشن‌تر از حالت عادی ایجاد شود و از سوی دیگر رنگ‌های مختلف نیز شفافیت کمتری داشته باشند.

پیشنهاد میکنیم برای مشاهده انواع قیمت تلویزیون ال ای دی در سایت دبی کوچولو روی لینک مشخص شده کلیک کنید.

برای برطرف کردن این مشکلی که در تلویزیون های ال ای دی وجود دارد، شرکت‌های سازنده از Local Dimming در قسمت‌های تاریک تر صفحه‌نمایش، استفاده کردند و بدین ترتیب نور ال‌ای‌دی را کاملا کاهش دادند. بسیاری از افراد هستند که تلویزیون‌های پلاسما یا تلویزیون‌های با تکنولوژی ارگانیک ال‌ای‌دی (OLED) را به صفحه نمایش های دیگر ترجیح می دهند. زیرا این صفحه‌نمایش‌ ها به خاطر رنگ مشکی بهتر و عمیق‌تر و رنگ‌های غنی‌شده، از تلویزیون های ال ای دی بسیار برتر هستند. فناوری کوانتوم دات باعث شد که تلویزیون‌های ال‌ای‌دی از نظر کیفیت، بیش از پیش به پلاسما و تلویزیون‌های OLED نزدیک شدند

 

فناوری کوانتوم دات در تلویزیون ال ای دی چه تاثیری بر کیفیت تصویر داشته است؟

وقتی که فناوری کوانتوم دات بر روی لایه نور پس زمینه تلویزیون ال‌ای‌دی اضافه می شوند، نور ال‌ای‌دی  آبی رنگ از طریق لایه کوانتوم داتس نمایش داده میشود. کریستال کوانتوم دات در واقع نور را می شکند و نور سفید‌رنگ غنی‌تری را تولید می‌کند  و این نور سفید حاوی پرتوهای مختلف رنگی است. این نورسفیدی که ایجاد شده است باعث می شود کیفیت تصویر بهتر شود، رنگ‌های سیاه تیره‌تر و رنگ‌های دیگر به صورت زنده‌تر نمایش داده می شود.

نقطه کوانتومی ‌و نام‌های مختلف فناوری کوانتومی از زبان شرکت های بزرگ سازنده‌ی تلویزیون

سامسونگ این فناوری را “نانوکریستال‌های نیمه هادی” نامیده است. سونی معتقد است یک تلویزیون تریلومینوس جدید ایجاد شده است که  از“مزایا تلویزیون‌های کوانتومی” نیز برخوردار است. بهترین رویکرد رویکرد شرکت LG، TCL،‌ هایسنس و چانگوگ است که از آن  به نام نقطه کوانتومی یاد کرده اند. اینطور که به نظر میرسه هر شرکت تولید کننده تلویزیون کوانتومی‌ ،از یک نام برای این فناوری استفاده کرده اند.

هارتلو درباره این تعدد نام‌هایی که بر فناوری کوانتوم دات گذاشته شده است می گوید : “اصطلاح نقطه کوانتومی، یک اصطلاح عمومی است. همه‌ی شرکت های تولید کننده تلویزیون کوانتومی می خواهند این نام را تجاری‌سازی نمایند. این موضوع  برای ‌مصرف کنندگان باعث سردرگمی است. اما نامگذاری به نام نقطه‌ی کوانتومی بهترین رویکرد می باشد.

در صوردت داشتن سوال در مورد کوانتوم دات در قسمت زیر سوال خود را مطرج کنید تا مشاورین دبی کوچولو شما را راهنمایی کنند. برای اطلاع از قیمت تلویزیون و خرید تلویزیون ارزان که از فناوری کوانتوم دات پشتیبانی میکنند میتوانید با ما تماس بگیرید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا