از تتر چه میدانید؟ آشنایی با استیبل کوینها در ارز دیجیتال

گسترش روز افزون بازار ارزهای دیجیتال، بر وسعت فعالیت صرافیهای رمزارز نیز افزوده است. جذابیتهای ارز دیجیتال کاربران بسیاری را به سمت این بازار جذب کرده است و این کاربران نیازمند استفاده از خدمات صرافیهای فعال در این حوزه هستند. همین امر دلیلی بر افزایش تعداد صرافیها شده است.
برای معاملهگران رمز ارزها مهم است در صرافی فعالیت خود را شروع کنند که علاوهبر استفاده از امکانات و ابزارهای آن، از امنیت داراییهای خود نیز اطمینان خاطر داشته باشند. صرافی تترلند یکی از صرافیهای خوشنام و با سابقهای است که در بین کاربران ایرانی طرفداران بسیاری پیدا کرده است.
صرافیها موسسات خدمات مالی هستند که ارتباط بین معاملهگر و بازار را حفظ میکنند. در این صرافیهای کاربران میتوانند به انواع مختلفی از توکنهای ارز دیجیتال، استیبل کوینها، NFT و … دسترسی داشته و فرصتهای معاملاتی آنها را پیگیری کنند.
آشنایی با این توکنها میتواند به مسیر معاملاتی علاقهمندان جهت داده و معاملهگر را به یک حوزه خاص متمایل کند. گروهی از معاملهگران به دلایل مختلف مثل ریسک پایینتر، به معامله روی استیبل کوینها تمایل دارند و توکنهای این دسته را معامله یا نگهداری میکنند. تتر از جمله استیبل کوینهای محبوبی است که طرفداران بسیاری دارد. قبل از آشنایی بیشتر با این توکن محبوب، بهتر است با استیبل کوین بیشتر آشنا شویم.
استیبل کوین چیست؟
استیبل کوین نوعی ارز دیجیتال است که با متصل شده به یک دارایی خاص، برای حفظ ارزش ثابت طراحی شده است. هدف از ارائه استیبل کوینها برخلاف توکنهایی مانند بیت کوین و اتریوم، ایجاد ثبات و کاهش نوسانات قیمتی است. ارزهای دیجیتال نوسانات قیمتی شدیدی را تجربه میکنند در حالی که استیبل کوینها کاهش ریسک این نوسانات به بازار ارائه شدهاند.
رایجترین نوع استیبل کوینها به یک ارز فیات مانند دلار، یورو، یا ارز دیگری متصل میشود و معمولاً با ذخایر ارز فیات پشتیبانی میشوند. این موضوع اطمینانی را در بازار ایجاد میکند که استیبل کوین میتواند به نرخ ثابت دارایی پایه بازخرید شود.
استیبل کوینها در اکوسیستم ارزهای دیجیتال مزایای بسیاری دارند. میتوانند منبع ذخیره ارزش قابل اعتماد هستند، بهعنوان یک وسیله مبادله بدون نوسان نسبت به سایر ارزهای دیجیتال عمل میکنند. باعث تسهیل تراکنشها شده و ریسک معاملات در برابر نوسانات را پوشش میدهند و بهعنوان پلی بین سیستم مالی سنتی و پلتفرمهای مبتنی بر بلاک چین عمل میکنند.
استیبل کوینها را میتوان بر روی پلتفرمهای مختلف بلاکچین، از جمله اتریوم، ترون و بسیاری دیگر از توکنها، با استفاده از استانداردهای توکن مختلف مانند ERC-20 یا TRC-20 صادر کرد. این پلتفرمها امکان صدور، انتقال و مدیریت توکنهای استیبل کوین را فراهم میکنند.
با وجودی که هدف از ایجاد استیبل کوینها، حفظ ارزش پایدار است، اما بدون خطر نیستند. اعتبار و شفافیت صادر کننده استیبل کوین، اثربخشی مکانیسم پگ و در دسترس بودن ذخایر پشتیبانی آن، از جمله عواملی است که بر ثبات و قابلیت اعتماد یک استیبل کوین تاثیرگذار است.
ویژگیهای استیبل کوینها
استیبل کوینها ثبات و سودمندی را در اکوسیستم ارزهای دیجیتال فراهم میکنند و دارایی قابل اعتماد و آشنا را برای کاربران فراهم میکنند تا بتوانند بدون اینکه در معرض نوسانات قیمت ارزهای دیجیتال دیگر قرار بگیرند، تراکنشها و ذخیره ارزش را انجام دهند. در ادامه با برخی از مزایا و معایب آنها آشنا میشویم.
- اصلی ترین مزیت استیبل کوینها حفظ ارزش است. این توکنها به یک دارایی پایه مانند ارز ملی یا دارایی دیگر، بهعنوان پشتوانه متصل هستند که ثبات و پایداری ارزش آنها را نشان میدهد.
- تجار و مشتریان در بازارهای انلاین از این ارزش پایدار، بهمنظور کاهش ریسک ناشی از نوسانات قیمت، در معاملات خود استفاده میکنند.
- مکانیزم استیبل کوینها بر اساس شبکه بلاک چین طراحی شده است و به همین دلیل انتقالها را سریعر و با کارمزد کمتر انجام میدهد.
- برخلاف سایر ارزهای دیجیتال، استیبل کوینها بر روی شبکههای بلاک چین ثبت میشوند و تمام تراکنشها قابل ردیابی هستند. این موضوع فرایندهای مالی شفافتر و قابل اعتمادتر را نوید میدهد.
از معایب استیبل کوینها میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- استیبل کوینها برای حفظ ارزش به دارایی پشتوانه خود وابسته هستند. در صورتی که دارایی پایه مورد سوءظن قرار گیرد اعتبار استیبل کوین نیز زیر سوال میرود.
- استیبل کوینها تحت نظارت و قوانین و مقررات شدیدی هستند به محدودیت در استفاده از آنها منجر میشود.
- بر خلاف رمزارزها، ارزش استیبل کوینها ثابت بوده و امکان کسب سود از تغییرات قیمت آنها وجود ندارد. بههمین دلیل جذابیت کمتری برای سرمایهگذاران دارند.
تتر چیست؟
USDT که با نام تتر نیز شناخته میشود، یک ارز دیجیتال است که با اتصال به دلار آمریکا بهعنوان یک دارایی پایدار، بهعنوان یک استیبل کوین طراحی شده است. این استیبل کوین در سال 2014 توسط Tether Limited راهاندازی شد.
هدف اصلی تتر ایجاد ثبات و عمل بهعنوان پل بین ارزهای سنتی فیات و ارزهای دیجیتال است. هدف آن ترکیب مزایای ارزهای دیجیتال، مانند تراکنشهای سریع و دسترسی جهانی، با ثبات ارزهای سنتی است. هر توکن USDT برای نشان دادن یک دلار آمریکا در نظر گرفته شده است. Tether Limited ادعا میکند که ذخایر کافی برای پشتیبان گیری از همه توکنهای تتر در گردش دارد.
تتر بر روی پلتفرمهای مختلف بلاک چین، از جمله بیت کوین (Omni Layer)، اتریوم (ERC-20)، Tron (TRC-20) و اخیراً، Solana (SPL) ساخته شده است. این پلتفرمها بهعنوان فناوری اساسی برای صدور، انتقال و بازخرید توکنهای تتر عمل میکنند. انتخاب پلتفرم بلاک چین بر سرعت و هزینه تراکنشهای مرتبط با تتر تاثیر میگذارد.
یکی از موارد استفاده اصلی تتر بهعنوان جفت معاملاتی در مبادلات ارزهای دیجیتال است. معاملهگران اغلب از تتر به عنوان یک جایگزین پایدار برای ارزهای دیجیتال در دورههای نوسانات بالای بازار استفاده میکنند. ابزاری برای انتقال سریع وجوه به داخل و خارج از موقعیتها، بدون تکیه بر سیستمهای بانکداری سنتی فراهم میکند.
تتر همیشه با بحثها و انتقادهایی در مورد شفافیت ذخایر، روبرو بوده است. با وجود بررسیهایی که در مورد آن صورت گرفت، اما نتوانست شواهد قطعی برای توجیح منتقدان ارائه دهد. علاوه بر این رابطه نزدیک با Tether Limited و Bitfinex، به نگرانیهایی در مورد دستکاری احتمالی بازار مطرح شده است.
علیرغم اختلاف نظرها، USDT مورد استقبال قرار گرفت و به یکی از پرکاربردترین استیبل کوینها در بازار ارزهای دیجیتال تبدیل شده است. این توکن ارزش بازار قابل توجهی را به خود اختصاص داده است و توسط صرافیهای متعدد پشتیبانی میشود و به راحتی برای معاملهگران و سرمایهگذاران در دسترسی است.
استیبل کوینها با هدف ایجاد ثبات در بازار ایجاد شد. بر خلاف رمز ارزهایی مانند بیت کوین که نوسانات شدیدی را در بازار ثبت نمیکنند و معاملهگران به دلیل همین نوسانات شدید جذب آن میشوند، استیبل کوینها با اتصال به یک دارایی پایه بهعنوان منبع مورد اعتماد ذخیره ارزش مورد استفاده قرار میگیرند.
در این مقاله در مورد استیبل کوین صحبت کردیم و با محبوبترین استیبل کوین در بازار ارزهای دیجیتال بیشتر آشنا شدیم.